"...az én kitartásom, de a közös célunk..."

A blog annak érdekében jött létre, hogy megoszthassam a -remélem- kíváncsi olvasókkal fogyókúrám és edzéseim részleteit, mintegy támogatást nyújtva azoknak, akik hezitálnak, hogy rálépjenek-e az útra!

Arckönyv

Legutóbbi tevékenységek

Friss topikok

Címkék

5500 (1) Béci (1) Csesznok Laci (1) dk (1) ekiden (2) maraton (2) mátra (1) siófok (1) spar (3) speedkontroll (2) víz (1) Címkefelhő

2013.12.31. 19:27 futaszabi

Ha már kezdesz ráunni a csirkemellre, nem árt ha megismered a marhahús fehérje értékes tulajdonságait! (x)

peak_marhahus_feherjeforrasHa már kezdesz ráunni a csirkemellre, nem árt ha megismered a marhahús fehérje értékes tulajdonságait!

A fehérjében gazdag sovány csirkemell előnyeit már biztosan ismered Te is, hiszen nem fogyasztanád olyan lelkesen. Finom és ízletes, viszont egy idő után már unalmassá válhat. Te már tudatosan táplálkozol, legyen a célod az izomzatod építése, vagy akár egy jól felépített diétás étrend folytatása, a fehérjék fogyasztása bizony minden szempontból fontos. Az biztos, hogy a legértékesebbek az állati eredetű fehérjék, de nem kell mindig leragadnod a pipihusinál. Ott van például az értékes marhahús, úgyhogy boncoljuk is fel kicsit az élettani hatásait.

A marhahús bizony a tápanyagokban leggazdagabb élelmiszer. Nem csak az összes esszenciális tápanyagot tartalmazza, de a többi fehérjéhez képest a legnagyobb koncentrációban fordulnak elő benne.

Fehérje

 

peak_david_kornel_kosarladba_teljesitmenyA marhahús az első számú fehérje-, B12 vitamin- és cinkforrás!

A gabonafélék és magvak mögött pedig a legtöbb vasat tartalmazza. Hogy miért fontosak ezek számodra?  

Fehérje - az izomzatod építőköve, az izomzatod pedig a tested körvonalát adja. Bármi is a célod, az esztétikus, férfias megjelenéshez fehérjére (is) van szükséged.  

Cink - az egészséges immunrendszerhez elengedhetetlen, továbbá segíti a regenerálódási folyamatokat és a sérülésekből való felépülést, sebgyógyulást  

Foszfor - az erős fogak és csontok alapvető tápanyaga  

Vas - segíti a sejtekhez és az izmokhoz történőz oxigénszállítást a vérben, ami szintén a regenerálódás szempontjából fontos, valamint a fáradtság elkerülése miatt B-vitamin komplex (B12, niacin, B6 és riboflavin) - az ételekből történő energiafelvételt segítik

Természetesen nem csak a marhahús tartalmazza ezeket a tápanyagokat, viszont ennyire koncentrált formában igen. Nézzük csak, hogy mit kellene megenned ahhoz, hogy tápanyag szempontjából egyenértékű legyen egy kb. 80g-os marhahús szelet elfogyasztásával. peak_marhahus_adatok  
Zink - kb. 11 és fél tonhalkonzerv B12 vitamin - 7 szelet bőr nélküli csirkemell Vas - 3 csészényi spenót Riboflavin (B2 vitamin) - 2 és fél szelet bőr nélküli csirkemell Tiamin (B1 vitamin) - másfél szelet bőr nélküli csirkemell

Marhahús fehérje

A marhahús természetes formában tartalmaz CLA zsírsavat, amely amellett, hogy a rák megelőzésének szempontjából fontos, segíti a zsírmentes izomzat építését és csökkenti testzsírt. A marhahúsban található a legtöbb kreatin, ami a teljesítményedre és erőnövekedésre van jótékony hatással.

peak_walden_bbq_szosz_marhahus


Edzés idején a kreatin látja el a izomzatodat üzemanyaggal, ami lehetővé teszi, hogy keményebben és intenzívebben tudj edzeni. A marhahús igazi ízélményt nyújt a csirke mellett, hiszen változatosan és finoman el tudod készíteni. Nincs is jobb, mint egy igazi BBQ fűszerezésű marha steak.

peak_jack_links_szaritott_marhahusSőt, már elérhető a nulla kalóriás BBQ öntet, amivel az ízhatást maximálisra emelheted, mindezt teljesen diétásan! Másrészről a mai felgyorsult világban nehéz mindig előre elkészíteni az ételeid, hogy mindig kéznél legyen és időben el is tudd fogyasztani azt. Szerencsére a világ fejlődik és egyre kényelmesebb dolgok állnak rendelkezésedre.




Ilyen a szárított marhahús falatka is, ami színtiszta hátszínből készül. Kóstolj megy egy igazi zsebre vágható értékes fehérjeforrást. Kattints a képre, ha tovább olvasnál a témában! peak_david_kornel_feherje
 Dávid Kornél, Nagy Csilla - Peak Hungary

Forrás: U.S. Department of Agriculture, Agricultural Research Service, 2002.

Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon! A peakshop.hu oldalain található információk, szolgáltatások, cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrend-kiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend helyett alkalmazni őket.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://futaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr805719315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása