"...az én kitartásom, de a közös célunk..."

A blog annak érdekében jött létre, hogy megoszthassam a -remélem- kíváncsi olvasókkal fogyókúrám és edzéseim részleteit, mintegy támogatást nyújtva azoknak, akik hezitálnak, hogy rálépjenek-e az útra!

Arckönyv

Legutóbbi tevékenységek

Friss topikok

Címkék

5500 (1) Béci (1) Csesznok Laci (1) dk (1) ekiden (2) maraton (2) mátra (1) siófok (1) spar (3) speedkontroll (2) víz (1) Címkefelhő

2014.04.25. 21:47 futaszabi

10 hetes szálkásító program a Peak-től! (x)

Már nincs sok hátra, hozd formába magad nyárra! Íme hozzá egy 10 hetes szálkásító program!

szalkasito_program_etrendMi a zsírégetés lényege? Nem túl bonyolult. Csökkentened kell a bevitt kalóriák mértékét ahhoz, hogy a szervezeted a zsírsejtekből nyerje ki a számára szükséges energiát. A szálkásítás folyamata azért ennél egy kicsit összetettebb. Mit is szeretnél elérni? Azt, hogy izomzatod megmaradjon, viszont a zsírpárnák eltűnjenek Rólad. Ehhez kell igazítanod a tápanyagbeviteled is, koplalással kivitelezhetetlen, hogy megtartsd az izomzatod, amiért annyit küzdöttél. Mi a trükk? Minél több fehérje fogyasztása csökkentett szénhidrát-és zsírbevitel mellett. Lássuk a tervet.


Ha brutális koplalásba kezdesz és túlzottan megvonod a szervezetedből a tápanyagokat, akkor egy idő után a tested túlélésre fog törekedni és raktározni kezd. Mivel a számára szükséges energiát nem az izomzatodból, hanem a zsírsejtekből fogja fedezni, ezért először nem is a zsírokhoz fog nyúlni. Mi lesz az eredménye a koplalásnak?


Izmot veszítesz miközben a zsírpárnáid viszont csak nem fognak mozdulni rólad. A túlélési folyamat elkerülése végett osszuk két részre az étrended az edzéstervhez igazítva. Ennek megfelelően a szénhidrátok fogyasztását reggelre és edzések utánra kell betervezned, míg a pihenőidőszakban egyfajta izomépítő étkezést kell folytatnod a megfelelő regenerálódás és a sejtek újjáépülése érdekében.

Szálkásító program

 

Szálkásító étrend

  • Reggeli: 4 tojásfehérje (omlett, tükörtojás, főtt tojás formában), 2 szelet teljes kiőrlésű kenyérrel, vagy puffasztott rizzsel, zöldséggel. 50g zabpehely zsírszegény tejjel, pár szem mogyoróval, vagy kevés gyümölccsel
  • Tízórai: puffasztott rizs kevés humusszal, 1 alma
  • Ebéd: 150g csirke-vagy pulykamell, zöldségsalátával vagy bármilyen párolt zöldséggel, 1 marék főtt rizzsel. Ha nagyon unod a rizst, készíthetsz akár kölest is hozzá.
  • Uzsonna: fehérjeturmix, esetleg egy jó erős kávé, hogy meghozd a kellő energiát az edéshez
  • Vacsora: 150g csirke-vagy pulykamell, brokkolival, salátával, 1 marék főtt rizzsel
  • Pótvacsora: fehérjeturmix


Izomépítő étrend

  • Reggeli: 3 egész tojás, 2 tojásfehérje, sonka rántottának megsütve, hozzá tetszőlegesen zöldség, 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér, vagy puffasztott rizs
  • Tízórai: cottege cheese 2 szelet puffasztott rizzsel, 1 alma
  • Ebéd: sült édesburgonya, tonhal, fehérjeturmix
  • Uzsonna: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér, 80g füstölt lazac és cottege cheese
  • Vacsora: fehérjeturmix, 150g csirkemell vagy sovány marhahús zöldségsalátával
  • Pótvacsora: 1 szelet diétás répatorta/muffin, vagy 50g zabpehely édesítővel, fahéjjal

 

10 hetes szálkásító program

 

1., 3., 5., 7., 9. hét terve: Hétfő: súlyzós edzés + izomépítő étrend Kedd: súlyzós edzés + izomépítő étrend Szerda: súlyzós edzés + izomépítő étrend Csütörtök: pihenőnap + szálkásító étrend Péntek: súlyzós edzés + izomépítő étrend Szombat: pihenőnap + szálkásító étrend Vasárnap: kardió + szálkásító étrend  2., 4., 6., 8. hét terve: Hétfő: súlyzós edzés + szálkásító étrend Kedd: súlyzós edzés + szálkásító étrend Szerda: kardió + szálkásító étrend Csütörtök: súlyzós edzés + szálkásító étrend Péntek: súlyzós edzés + szálkásító étrend Szombat: pihenőnap + izomépítő étrend Vasárnap: kardió + szálkásító étrend Na belevágsz? Hamarosan itt a strandszezon! Ha kérdésed van, tedd fel itt és azonnal válaszolunk!


PeakMan

pisti_peak_man_kockas_has


Forrás: Ray Klerck Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://futaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr156087170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balintads 2015.05.08. 00:59:24

Sziasztok,
En nem vagyok testepito, trxezem heti ketszer masfel orat, plusz egy futas, plusz mindenhova bringaval jarok napkozben. Ezzel tartom karban magam. Vekony, szalkas alkat vagyok, de valahogy most feljott 3-4 kilo, eletemben eloszor. Gondoltam, kiprobalok egy dietat, az itt olvasott eddig a legszimpibb.
Ha jol ertem, akkor az edzes (2 trx es 1 futas) napokon tartsam a szalkasito, mig a pihenonapokon az izomepito etrendet. Koszi elore is a segitseget
süti beállítások módosítása