"...az én kitartásom, de a közös célunk..."

A blog annak érdekében jött létre, hogy megoszthassam a -remélem- kíváncsi olvasókkal fogyókúrám és edzéseim részleteit, mintegy támogatást nyújtva azoknak, akik hezitálnak, hogy rálépjenek-e az útra!

Arckönyv

Legutóbbi tevékenységek

Friss topikok

Címkék

5500 (1) Béci (1) Csesznok Laci (1) dk (1) ekiden (2) maraton (2) mátra (1) siófok (1) spar (3) speedkontroll (2) víz (1) Címkefelhő

2014.03.28. 22:36 futaszabi

Street workout (x)

Eddz bárhol és bármikor kötöttségek nélkül. Ez csak a Te világod! Ez a street workout!

hordos_mark_street_workoutEgyre inkább kezdenek teret hódítani hazánkban is a szabad testsúllyal végezhető edzésmódok és szerencsére a népszerűségük mellett az elismertségük is csak növekszik ezeknek a sportműfajoknak. A street workout is ide sorolható, ami a nevéhez illően annyit jelent, hogy a sportolók kültéri parkok és nyilvános létesítmények adta lehetőségeket kihasználva edzenek. Ezt a sportot Te is bárhol és bármikor végezheted, sőt nem kell hozzá sem méregdrága kondibérletet vagy egyéb felszereléseket sem beszerezned.

Street workout

peak-hellburner_250_ml_dosePörgesd fel magad egy ütős zsírégetővel és irány a terem... vagyis a játszótér. Bizony, mert ezt a sportágat akár a játszótéren is űzheted. A street workout vagy fegyencedzés a népszerűségét annak köszönheti, hogy korlátok nélkül - de a gyakorlatban inkább korlátok között:) - végezheted és más sportágakhoz hasonlóan nem kell hozzá semmiféle befektetés sem.


A street workout a szabad testsúlyos gyakorlatokon alapszik, edzettségi szinttől függően esztétikus izomzatot tudsz építeni vele és nem utolsó sorban kiváló kikapcsolódási lehetőség a haverokkal.

hordos_mark_edzes

 Egyébként, ha belegondolsz a sportolók az edzőteremben is sokan inkább a szabad súlyos gyakorlatok mellett teszik le voksaikat, a gépeket sokan csak kényelem szempontjából használják. A szabad súlyos gyakorlatok tudják a legtöbb fejlődést biztosítani a számodra, ezért nem szabad alábecsülni ezt a sportágat sem. A fegyencedzés legnépszerűbb elemei a húzódzkodások, fekvőtámaszok, tolódzkodások, guggolások és felülések, amelyeket szabad stílusú elemekkel színesítve faragnak gyakorlatokká a sportolók. Ettől van egy igazi, sajátos varázsa ennek a sportágnak.

hunbars_paros_edzes


 Egy tipikus fegyencedzés az alábbiak szerint épül fel:

  • atlétikai gyakorlatok az erőd növelésére, állóképességed és fizikumod javítására
  • szabad testsúlyos gyakorlatok az izomzatod fejlesztésére

Miben különbözik a street workout a többi sportágtól és milyen hasznod lehet belőle?

  • A legnagyobb előnye, hogy tested teljesen természetes mozgásformában használhatod és nem a gépek kialakításának megfelelően kell kényelmetlen pozícióba kerülnöd.
  • Teljes mértékig felér egy teljes edzéssel, miközben még jól is érzed magad. Szabadon csinálhatod a saját kis edzésterved szerint, tetszőlegesen választott gyakorlatokkal. Ettől függetlenül bármilyen más sportággal is kiegészítheted, ahogy Neked a legmegfelelőbb.
  • A street workout egyfajta életforma, akár hetente pár alkalommal, vagy napi szinten is űzheted. Ez csak Tőled függ!
  • Nem kell beruháznod drága kiegészítőkre, csak találnod kell magadnak egy olyan helyet, ahol a gyakorlatok kivitelezését meg tudod oldani. Legyen ez egy játszótér, vagy szabadtéri park, bárhol, ahol jól érzed magad.
street_workout_helyszin
  • Nem vagy időhöz kötve, mert másra nincs szükséged, csak a saját testedre! Nem kell figyelned, hogy mikor nyit vagy zár a konditerem, vagy mennyire zsúfoltak a gépek.
  • Kortól és nemtől függetlenül elkezdheted, és saját magadat tudod fejleszteni, legyen bármi is a célod: jobb erőnléti szint, magasabb állóképesség, minőségi izomzat növelése, vagy szálkásítás. Bármit meg tudsz valósítani a street workouttal.
  • Ezt az edzésmódszert garantáltan nem fogod unni. Úgy állítod össze magadnak a programot, ahogy akarod, tetszőlegesen kombinálhatod a gyakorlatokat, aminek csak a fantáziád szabhat határt. Semmi kötöttség semmi unalmas edzésterv.
  • Mivel nem használsz plusz súlyokat a saját testsúlyodon kívül, ezért a sérülés veszélye is jóval kisebb.

Street workout itthon

Kitől tudnál többet megtudni a street workout-ról, mint a sport hazai úttörőjétől és forradalmasítójától, Márktól?

Márk befutott hozzánk egy pillanatra és még itt is nekiállt edzeni. Láthatod, ez a sport tényleg bárhol és bármikor végezhető. Nézd meg itt Márk milyen szinten űzi.
 


 Ha nem szereted a kötöttségeket, vagy hogy bárki is megmondja hogyan eddz, mit csinálj, akkor ez a fajta funkcionális edzés a Te sportod! Márk a jövőben is itt lesz velünk és segíteni fog Neked. Velünk tartasz? 

Felszerelésre nem lesz szükséged ez biztos, de egy hatékony zsírégetővel felpörgetheted a kedved egy jó kis szabadtéri testedzéshez. Kattints a képre.

moni_mark_kozos_peak




 Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon! A peakshop.hu oldalain található információk, szolgáltatások, cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrend-kiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend helyett alkalmazva.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://futaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr135883896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása