"...az én kitartásom, de a közös célunk..."

A blog annak érdekében jött létre, hogy megoszthassam a -remélem- kíváncsi olvasókkal fogyókúrám és edzéseim részleteit, mintegy támogatást nyújtva azoknak, akik hezitálnak, hogy rálépjenek-e az útra!

Arckönyv

Legutóbbi tevékenységek

Friss topikok

Címkék

5500 (1) Béci (1) Csesznok Laci (1) dk (1) ekiden (2) maraton (2) mátra (1) siófok (1) spar (3) speedkontroll (2) víz (1) Címkefelhő

2014.01.28. 15:08 futaszabi

Tejsavófehérje (x)

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37242261/magazin.getfit.hu/peak_feherjepor.pngTejsavófehérje, itt van minden amit tudnod kell róla!

Mára már tudod, hogy a legfinomabb és legelterjedtebb fehérjepor tejből készül, és véletlenül fedezték fel a sajtgyártás során, hogy milyen értékes, magas fehérjetartalmú savó keletezik ekkor. Mindez azért fontos a számodra, mert ez a finom por lett a fehérjediéta alapja.

Tejsavófehérje

Mostanra a technológia lehetővé teszi, hogy ezt a sajtgyártás melléktermékeként keletkező folyadékot tovább módosítsuk úgy, hogy abból Te még jobban profitálhass. A sportolók számára készülő táplálékok fejlesztése folyamatos az egész világban. Nem véletlen, hogy egy sprinter futó 1912-ben 10,6 sec teljesített, a mai világrekord 9,57 sec.  

Az emberi genetika ez idő alatt semmit sem változott, azonban a táplálkozási és edzési módszerek igen nagy mértékben fejlődtek. Ilyen folyamatos fejlődésen mennek keresztül a fehérjeporok is, és a táplálék kiegészítők is.  

A tejsavó fehérje, vagy whey protein a fehérje és az aminosav komponens, melyet kivonunk a sajtgyártás melléktermékeként keletkező folyadékból. A whey protein rendelkezik a legmagasabb biológiai értékkel, minden ismert élelmiszer között.

 Mi az a “proprietary blends”? Inkább ne vedd meg!

 Gyakran olvashatod a fehérjeporod dobozán ezt a feliratot : “proprietary blends” of whey proteins. A “proprietary blends” nem jelöl egy különösebb whey protein féleséget vagy típust és semmilyen megkülönböztető tulajdonságot nem jelöl ez a megnevezés. Sajnos ez a jelölés arra szolgál, hogy elrejtse a fehérje minőségét az adott termékedben.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/37242261/magazin.getfit.hu/peak_feherjepor.pngNéhány “proprietary blends” mindössze 10%-nyi fehérjét tartalmaz. Sok esetben az ilyen keverékek nem-fehérje hozzáadott anyagokat tartalmaznak, vagy a whey protein denaturált alkotórészeit. A fehérjék denaturálódnak hő vagy egyéb külső fizikai hatás esetén.
Gondolj csak a tojásfehérje esetére - hő hatására az állaga megváltozik.  
 A whey protein három fő formában van kereskedelmi forgalomban:

 - whey protein koncentrátum
- whey protein izolátum
- whey protein hidrolizátum

 

Mi a különbség a whey koncentrátum és a whey izolátum között?

1. A whey protein koncentrátum tipikusan alacsony zsírtartalommal rendelkezik, magas bioaktív összetevő tartalommal, és természetes laktóz szénhidráttartalommal. Finom krémes tejre hasonlító íze van. A whey protein koncentrátum ennek ellenére magasabb zsírtartalommal rendelkezik, mint a whey izolátum. 

A whey protein koncentrátum 25% - 89% fehérjét tartalmaz (általában 80%), mely kevesebb, mint a whey izolátum esetében. A koncentrátum több olyan mikronutrients tartalmaz, amelyet a whey izolátum nem, ezek a: - IGF-1 - TGFb-1 - TGFb-2 A koncentrátum magasabb mennyiségű nutrients tartalmaz az alábbiakból, mint a whey protein izolátum: - Conjugated Linoleic Acid (CLA) - Immunoglobulins - Lactoferrin  

2. A whey protein izolátum nem tartalmaz zsírt, és laktózt mert ezt a gyártás során eltávolítják, de általában alacsonyabb bioaktívált összetevővel rendelkezik. Finom, tejre hasonlító íze van. A whey protein izolátum 90% - 96% fehérjét tartalmaz. Laktózérzékenység esetén használhatod!  

http://www.peakshop.hu/shop/images/peak-whey-isolat-dose.png3. A whey protein hidrolizátum előemésztett és részlegesen hidrolizált fehérjepor. Az előemésztés lényege a könnyebb felszívhatóság, azonban az áruk magasabb. A fokozottan hidrolizált fehérjék még kevésbé allergének, mint a többi fehérjefajta.  

A whey protein izolátumot tehát akkor használd, ha laktózérzékeny vagy, illetve fontos számodra a nullához közeli zsírtartalom. 




  Különböztesd meg a whey protein izolátumokat is!

1. Ioncserélt whey protein izolátum Az ioncserélt whey protein előállítása során, a whey protein oldatba statikus, elektromos töltést vezetnek, amellyel lehetővé válik a fehérje elválasztása a víztől és a laktóztól. Az ioncserélt whey protein izolátum zsírtartalma majdnem nulla.

Tejsavófehérje férfiaknak és nőknek

2. Mikroszűrt whey protein izolátum A mikroszűrt whey protein izolátum gyártása fizikai szeparációt jelent egy mikroszkópikus szűrő segítségével. A mikroszűrt whey izolátum magasabb fokú mint az ioncserélt, mert a kulcs mikronutriensek (szubfrakciók) nem vesznek el az előállítás során.

isolat  

Mikor használj tehát whey protein izolátumot?  

A Peak whey izolátum ioncserélt, és mikroszűrt whey izolátumot tartalmaz, hozzáadott l-leucinnal, beta ecdysteronnal, és emésztőenzimekkel. Előnye hogy:

  • A Whey Isolat nem okoz vízvisszatartást a bőröd alatt, amely azt jelenti, hogy profi sportolók számára is jó választás lehet versenyidőszakban.
  • A Whey Islolat még erős laktózérzékenységben szenvedő emberek számára is alkalmazható, mivel igen kevés laktózt tartalmaz, sőt a Peak laktóz emésztőenzimet, laktázt is adagol eme proteinporához.

Maradt még kérdésed? Egész nyugodtan kommentelj és válaszolunk! Kattints a képre ha tovább olvasnál ebben a témában!
 https://dl.dropboxusercontent.com/u/37242261/Peakgirl.hu/peak_feherje_kicsi.jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://futaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr15786665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása