"...az én kitartásom, de a közös célunk..."

A blog annak érdekében jött létre, hogy megoszthassam a -remélem- kíváncsi olvasókkal fogyókúrám és edzéseim részleteit, mintegy támogatást nyújtva azoknak, akik hezitálnak, hogy rálépjenek-e az útra!

Arckönyv

Legutóbbi tevékenységek

Friss topikok

Címkék

5500 (1) Béci (1) Csesznok Laci (1) dk (1) ekiden (2) maraton (2) mátra (1) siófok (1) spar (3) speedkontroll (2) víz (1) Címkefelhő

2014.01.21. 19:44 futaszabi

Biztosan kellőképpen odafigyelsz az aminosavak fontosságára? (x)

peak_aminosav_fogyasztas_edzesBiztosan kellőképpen odafigyelsz az aminosavak fontosságára?

Sok fitnesz fanatikus hajlamos figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy mennyire fontosak az aminosavak a szervezet számára. Te is így vagy ezzel? Azzal biztosan tisztában vagy, hogy a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztása bizony elengedhetetlen az izomzatod fejlődése szempontjából. Azonban a fehérje minősége teljes mértékben az aminosav összetételétől függ. Az aminosavak pedig a fehérjék építőkövei.

Aminosav

peak_david_kornel_aminosavÖsszesen 23 aminosav létezik, amelyeket két csoportra oszthatunk: - esszenciális aminosavak - nem esszenciális aminosavak Az esszenciális aminosavak a táplálkozásod során kerülnek a szervezetedbe, míg a nem esszenciális aminosavakat a szervezetednek magának kell előállítania. A 9, életedhez nélkülözhetetlen, azaz esszenciális aminosavak az alábbiak: - hisztidin - izoleucin - leucin - lizin - metionin - fenil-alanin - triptofán - valin - glicin.

A nem esszenciális aminosavak, amelyek előállításáról a szervezeted gondoskodik:
peak_nem_esszencialis_aminosav


- alanin - arginin - aszparaginsav - cisztein - cisztin - glutamin - treonin - prolin - szerin - tirozin.

Aminosav és fehérje együtt

Miért fontos az aminosavak pótlása különösen az edzések után?

Szervezetednek közvetlenül sportolás után nagy szüksége van a tápanyag utánpótlására, hogy biztosítani tudja a regenerálódási folyamatokat és új izomszövetet tudjon építeni.

peak_feherjepor_david_kornel

Mert ugyanis edzés során pont, hogy sérül az izomzatod és a regenerálódási-pihenési időszakban épül újjá. Hiszed vagy sem, izomzatod szemszögéből edzés után a fehérjék előtt fontosabb az aminosavak pótlása. Ennek az az oka, hogy a fehérje lebontása bizony időigényes folyamat, pár óra amíg az emésztés során aminosavakra bomlik.

Neked pedig azonnali feltöltés szükséges, nem igaz?! A legjobb, ha az értékes aminosavakat közvetlenül a szervezetedbe, pontosabban a véráramba juttatod edzés után és testednek nem kell a lebontásával is bajlódnia, rögtön elérhetővé teszed az izomzatod számára.

peak_bcaa_glutamin_italA félreértések elkerülése végett a fehérjék fogyasztása elengedhetetlen, viszont sokkal jobb hatást érhetsz el, ha közvetlenül edzés után aminosavakkal pótolod a szervezeted hiányát, amit 1 órán belül megerősítesz fehérjében gazdag étkezéssel.




A tejsavó fehérje fogyasztása is nagyon fontos, de mielőtt a fehérje turmix-os shaker-ed aljára nézel, töltsd fel BCAA elágazó láncú aminosavakkal és Glutaminnal elfáradt izomsejtjeid a gyors regenerálódás végett. Kattints a képre, ha többet szeretnél megtudni az aminosavakról! peak_david_kornel_esszencialis_aminosavak
 Dávid Kornél, Nagy Csilla - Peak Hungary

 Tudj meg többet a súlyod menedzseléséről a Google+ oldalunkon! A peakshop.hu oldalain található információk, szolgáltatások, cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrend-kiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend helyett alkalmazni őket.  

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://futaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr935774015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása