"...az én kitartásom, de a közös célunk..."

A blog annak érdekében jött létre, hogy megoszthassam a -remélem- kíváncsi olvasókkal fogyókúrám és edzéseim részleteit, mintegy támogatást nyújtva azoknak, akik hezitálnak, hogy rálépjenek-e az útra!

Arckönyv

Legutóbbi tevékenységek

Friss topikok

Címkék

5500 (1) Béci (1) Csesznok Laci (1) dk (1) ekiden (2) maraton (2) mátra (1) siófok (1) spar (3) speedkontroll (2) víz (1) Címkefelhő

2014.04.02. 21:55 futaszabi

Spartan Fighter Training

spartan gear logo.jpg

 

Többször elhangzó kérdés, hogy mit edzem, hogyan edzem, mivel fogyok le.

Viszonylag egyszerű a válasz: Spartan Fighter Training. Amikor kiejtem ezeket a szavakat általában nagy csodálkozás vagy egyetértő hümmögés a válasz. :) Nos, következzen egy kis magyarázat.

Official magyarázat: Spartan Fighter Training egy modern funkcionális edzésmódszer, mely eredetileg küzdősportolók, harcművészek fizikai képességeinek fejlesztésére lett megalkotva, de önálló funkcionális edzésmódszerként is hatékonyan alkalmazható. Jellemzői közé tartozik a széles eszközkészlet, a fizikai képességek közül pedig kiemelt figyelmet kap a robbanékonyság és az erő-állóképesség fejlesztése. Az erőnléti gyakorlatok pszichikai részekel is kiegészülnek. A gyakorlatban az edzések két irányban folynak, azonos alapokkal, de érezhető különbségekkel: a küzdősportos megközelítéssel dolgozó erőnléti tréningek Spartan Fighter Line, a fitnesz felé kacsingató órák  pedig Spartan Fit néven futnak.  /forrás: spartanfighter.hu/

Kevésbé official magyarázat: egy olyan mozgásforma, ahol minden edzésen kilépsz a komfortzónádból. Szokásos eszközeink: saját testünk, kalapács, traktorgumi, kötél, súlyok, rudak, step padok és ezek szabad kombinációja. :)

Mivel laikus voltam funkcionális edzés téren, így kipróbáltam természetesen mást is: bootcamp, cross fit pl. Nem mondom, hogy nem tetszett, de valamiért nagy elkötelezettséget érzek a Spartan Fighter felé. Ebben nyilván van szerepe Hegyi Csaba Funkcionális Edzőnek is. Summa summarum, meg lettem fertőzve csúnyán. Aztán megnéztem Bánkúti Gabi legutóbbi videóját és szöget ütött a fejembe egy gondolat...de erről majd később :)

 

A titok a komfortzóna elhagyása. Csabival minden edzésen megvan ez. Ahogy korábban már mondtam: dícsér, ha kell, leszid, ha erre van szükség. Egy nyilvánvaló: nála nincsen lazítás. Kőkeményen végigtoljuk az 1 - 1,5 órát, aztán ég a zsír. Nyilván sokat számít, hogyan étkezem, de a -45 kiló nem jött volna létre a Spartan Fighter Training nélkül, ebben biztos vagyok.

Van tulajdonképpen kardio része a Spartan Fighternek is, de azért keresztedzésnek spinningelni szoktam Cseh Dáviddal. Emellett most kezdek visszatalálni a futáshoz. Elkezdtem a PulzusKontroll (erre többször hivatkozom is PK-ként a blogon) edzéseket.

Összefoglalva: javaslom, mindenki menjen le és próbálja ki magát. Ne legyetek fotelhuszárok, tegyetek le valamit az asztalra és az elégedettség jóleső érzése kárpótlás lesz minden izzadtságcseppért! :)

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://futaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr635891252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása