"...az én kitartásom, de a közös célunk..."

A blog annak érdekében jött létre, hogy megoszthassam a -remélem- kíváncsi olvasókkal fogyókúrám és edzéseim részleteit, mintegy támogatást nyújtva azoknak, akik hezitálnak, hogy rálépjenek-e az útra!

Arckönyv

Legutóbbi tevékenységek

Friss topikok

Címkék

5500 (1) Béci (1) Csesznok Laci (1) dk (1) ekiden (2) maraton (2) mátra (1) siófok (1) spar (3) speedkontroll (2) víz (1) Címkefelhő

2013.09.20. 00:25 futaszabi

"...és üvölteni fog az Iron Maiden..."

be-a-spartan-site.jpg

Szerda, 19:40. Belépek a Life 1 Wellness be a Corvinnál. Várakozással vegyes izgalom. Évekig edzőterem közelébe sem mentem, most meg munka után még beugrok egyet spartan fighterezni. A városban, ami nekem igencsak kiesik. Eljöttem Csabi edzésére és persze az edzőtársak kérésére, a megbeszéltek szerint. Mert ha nyomjuk, akkor nyomjuk dúlván :)

A pultnál készségesen eligazítanak, bár innen üzenem, hogy az új arcoknak tartsatok továbbképzést a szekrény használatából, bitte. 2 srác szerencsére segít, így nem kell szégyenszemre magammal vinnem a terembe a cuccaimat. Első ránézésre elég nyomasztó a hely, úgy érzem, mintha a lehető legtöbb dolgot akarták volna a legkisebb helyre betenni. 

Felsétálok a 2. emeletre, a többiek már ott vannak a terem előtt, ahol éppen zumba aerobic megy. Olyan hideg van a terem előtt, hogy megvesz az Isten hidege. Úgy érzem, hogy ez valami nem is tudom milyen szokás, hogy minden teremben 15 fokot varázsolnak.

Végre bejutunk. A K(őbányai) L(égió) klikkesedik. :) Elindul az Iron Maiden és a bemelegítés is. Kicsit más stílusban zajlik az óra, mint a Prímaban, de tetszik.

Néhány gyakorlat, amit a köredzés előtt csináltunk:

1. kettlebellre támaszkodva fekvőtámasz

2. kezekbe kb és guggolás, kb test mellett

3. kezekbe kb és guggolás, kb lábak közé engedve

4. kb kezekbe és felfelé tartani folyamatosan, kezek behajlítva

Eltelt pár perc az edzésből és már nem annyira izzadtam. Pedig ez a kettlebell történet csupán a bemelegítés volt csak. Párokba lettünk sorolva, nekem Ács Geri jutott. Ekkor még nem sejtette, mekkora szívás ez neki.

A páros gyakorlatok közül néhány:

1. fekvőtámasz helyzetbe lemegy az egyik, a másik szintén fekvőtámaszba megy le,csak olyan csavarral, hogy a lábát az egyik hátára helyezi, tulajdonképpen negatívban nyomja a fekvőket

2. az előző szitu, annyival megspékelve, hogy most a másik nem a lábát helyezi az egyik hátára, hanem rátámaszkodik és rajta nyomja a fekvőt

3. talicska...na, ekkor már Geri mosolya sem volt őszinte...

A köredzés (mivel 18-an voltunk, így csak 9 állomás lett...)

1. plankből fekvőtámasz helyzetbe és vissza lépegetés

2. háton fekve 10 bicikli és 10 páros láb kitolás

3. kettlebell tartás (fentebb már leírt módon)

4. fekvőtámasz tartás, lábak labdán

5. traktor gumin támadó állásban ugrálás

6. 2x2 kilós súllyal a kézben folyamatos egyenes ütések

7. traktorgumira lépegetés kézzel

8. traktorgumira lépegetés lábbal, gyakorlatilag helyben futás

9. fekvőtámasz helyzetben lábak előrehúzása a kar mellé és vissza

Első kör: minden állomáson 30 mp.

Második kör, mivel az első annyira jól ment: minden állomáson 60 mp. 

Életem legjobb edzése volt. Ever. Köszönöm, hogy rábeszéltetek. Hazafelé nagy röhögés a kocsiban, kösz a fuvart Geri!

Csabi ma kitett egy képet. Angol szöveg van rajta, summázva: "Szeretném inspirálni az embereket. Azt szeretném, ha valaki rám nézne és ezt mondaná: nem adom fel, miattad!" Csabi, tegnap pont jó pillanatban találtál meg edzés közben: nem adtam fel utána, végigküzdöttem. Ma mindenem fáj, de az öröm és a büszkeség kárpótol.

Sokadjára írom le, de tényleg nem gondoltam volna pár hónapja, hogy a kézilabdán kívül lesz még egy sport, amely ilyen nagy hatással lesz rám. Nyilván visz előre az endorfin is, mert sokkal könnyebben mozgok, látom a testemen a változást, leesik rólam minden ruhám, de az igazi győzelem mindig önmagam felett születik.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://futaszabi.blog.hu/api/trackback/id/tr575524448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása